LANDSINDSAMLING - Foreningen Grønlandske Børn 10. oktober

Hvorfor Landsindsamling? Hvorfor synes jeg at det er vigtigt at tage et personligt ansvar for at samle ekstra penge ind på forhånd til Foreningen Grønlandske Børns Landsindsamling, der finder sted 10. oktober?

Fordi det simpelthen er det rigtige at gøre. 

For mig så er Børneorganisationernes arbejde for at skabe bedre vilkår for børn & unge i Grønland en hjertesag. En sag som jeg er nødt til at støtte med alle de ressourcer jeg kan mønstre. Fordi det er det rigtige at gøre - og fordi det er en forudsætning for at Foreningen Grønlandske Børn kan udføre de vigtige projekter, som er beskrevet senere i bloggen.  

En af de ALLERSTØRSTE udfordringer i dagens Grønland er børnenes vilkår. Vores lovgivning er i henhold til MIO (Børneombudsmanden) egentlig ganske ok. Det kniber bare med at overholde lovgivningen. Så de NGO'er (ikke Landsstyre-drevne) organisationer, der arbejder for børns vilkår - de er AFGØRENDE for at forholdene bliver forbedret. Og dermed så er dit bidrag - og mit bidrag vigtigt. Jeg har startet min egen indsamling - i regi af Foreningen Grønlandske Børn - på min Facebook Page /mbinzer netop af samme årsag. Mit mål er at have samlet mere end 10.000,- ind FØR 10. oktober. Hjælp mig ved at byd på de ting jeg auktionerer. Det er bøger, tøj, lampe - og faktisk også et inspirationsforedrag til en virksomhed (via FGB hjemmeside og Facebook).  

Nå, nok om det. Her er lidt fakta om Foreningen Grønlandske Børns projekter: 

Foreningen Grønlandske Børn’s to vigtigste projekter i Grønland handler om bedre omsorg for børn og bedre uddannelse af unge. Overskuddet fra TV-indsamlingen går direkte til fgb.dk/takusinnaaviuk og fgb.dk/sapiik. 

Takusinnaaviuk

FGB producerede i 2013 den første film i rækken, undervisningsfilmen ”Kan du se det? Børn og omsorgssvigt. Hvad skal du vide? Hvad skal du gøre?” Den viser, hvordan dem der arbejder med børn kan skærpe deres evne til at se og forstå børns signaler og imødekomme deres behov bl.a. gennem samarbejde med forældre og myndigheder. 

Næste film i rækken vil være om ‘det gode forældreskab’, dvs. en film der vil støtte forældre til at få en kærlig og velfungerende hverdag med deres børn.

Sapiik

Kun 12 % af en ungdomsårgang fortsætter direkte på en ungdomsuddannelse efter endt folkeskole. Derudover falder næsten 50 % af de unge der starter på en ungdomsuddannelse, fra undervejs. Gennem Sapiik støtter og motiverer Foreningen Grønlandske Børn unge til at tage en uddannelse efter folkeskolen. Projektet gennemføres i Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq.

 

Her ser I en række af de unge Saapik projektet har med at gøre - her i Ilulissat:

image.jpg
image.jpg