Er der brug for en anden ledelsesform på din arbejdsplads?

En af mine helt store reflektioner for tiden er den form for ledelse, som eksisterer på vores arbejdspladser. Er den tidssvarende? Matcher den dine forventninger til hvad din nærmeste leder skal kunne - eller kan? 

Jeg oplever at flere og flere af de folk, som jeg mødes med eller udfordrer i forskellige sammenhænge, er frustrerede over deres nærmeste leder (og topleder for den sags skyld). Det indikerer for mig, at der nok ER et behov for at kigge på hvordan ledelse udføres på din arbejdsplads eller i din organisation! Så hvordan gør du det?
SÆT DET TIL DEBAT PÅ DIN ARBEJDSPLADS. Snak om hvad det er du sætter pris på. Hvilken ledelse kunne du godt tænke dig? Hvordan skal kommunikationen være mellem afdelingerne, mellem dine kolleger og ikke mindst til/fra din nærmeste leder.  Gør det personligt ved at tage udgangspunkt i dig selv. Vil du have ændringer, så fortæl HVAD det er du godt kunne tænke dig - og hvad du føler der mangler. Alt starter med en åbenhed og en dialog om hvad I SAMMEN vil på arbejdspladsen.
Kan du gøre andet? Ja, det kan du. Tag det op med dine kolleger i en åben drøftelse. Sæt krav om at det skal fylde noget på agendaen på din arbejdsplads. Foreslå konkrete og konstruktive løsninger. Vær specifik - og sig din ærlige mening. Alting starter derfra.

Er du nysgerrig omkring en anderledes måde at anskue ledelse på i ALLE organisationer, så kan du læse "reinventing organizations" af Frederc Laloux.

Hvad får min blog dig til at tænke over? Og tør du dele det med mig og andre her på bloggen? Jeg er nysgerrig omkring at høre DIN mening! Evt kommenter på min Facebook Page /mbinzercom

image.jpg