360 grader i forhold til dig selv

Tør du? Tør du holde et spejl op foran dig selv og se ind i spejlet? Altså virkelig se ind i spejlet ud fra hvad ANDRE siger om dig? Det er en form for selvudviklingsproces, som er enormt virkningsfuld, men også skræmmende.

Jeg har været så heldig at få udarbejdet en 360 graders analyse af mine personlige samarbejdsrelationer tre gange i min karriere - og hver gang er jeg blevet overrasket over mængden af information, som jeg kan bruge til at vokse på personligt. En 360 grader består dybest set i at en række af dine nærmeste relationer - det kan være familie, venner og især arbejdskolleger - bliver interviewet om deres relation med dig. Gode sider, mindre gode sider og med vægt på udviklingsområder. Så kort fortalt får dine nærmeste relationer en mulighed for at aflevere personlige tips til hvordan du kan udvikle dig. Så kan du vælge at tage imod det - eller lade være.

Første gang jeg fik en 360 grader fik jeg et stort chok, der tog mig lige godt en uges tid at komme mig over. Mit EGET billede passede ikke med ANDRES billede af mig. Og det kan godt chokere en, når man selv synes det går meget godt - og at der er balance i tingene. Efter hårdt arbejde med en god samarbejdspartner (som jeg stadig arbejder sammen med på det personlige plan) over flere måneder, så fik jeg høstet et enormt udbytte af min proces - og blev både en bedre leder og føler jeg selv: et bedre og mere helstøbt menneske.

En 360 grader er ikke kun forbeholdt ledere. Faktisk tror jeg på at ALLE har glæde af et spejl fra tid til anden. Lige nu er jeg igang med min tredje 360 grader i løbet af en 12 årig periode. Spændende at se hvordan jeg ser ud i spejlet denne gang!

Er du mere interesseret, så skriv til mig.