Hvordan skal der være på din arbejdsplads?

Har du tænkt over hvordan du egentlig ville foretrække at der er på din arbejdsplads? Altså hvordan FØLELSEN skal være, når du går på arbejde om morgenen - og følelsen, når du går hjem igen?
Jeg har netop læst en enormt inspirerende bog der hedder 'Reinventing organizations' af Frederic Laloux. Han stiller et helt centralt spørgsmål i bogen, der dybest set kan koges ned til at vores måde at organisere vores arbejdsplads på - og den form for ledelse vi idag udfører på arbejdspladsen - slet ikke matcher de behov, som du og jeg har. De fleste organisationer idag er organiseret i et skrapt hierarki, hvor lederen reelt er BOSS med stort B. Jeg tror at han er inde på noget. Vi må ændre den måde din og min arbejdsplads fungerer på. Hvad giver det dig af tanker? Giver det mening? Er du uenig/enig? Eller har du slet ikke tænkt over det?
Jeg tror på at personlig motivation er helt essentielt, hvis dit og mit potentiale skal bruges fuldt ud. For at udfolde mit potentiale, så ved jeg at det kræver en vis form for frihed for at have indflydelse på min egen arbejdsdag. Derfor er jeg også meget optaget af at omgive mig med ledere - ihvertfald på lang sigt - der kan gøre præcis det: definere rammer i stedet for alene at sætte regler op. Personligt initiativ til at ændre ting, forbedre processer og sikre en tværfaglig dialog på arbejdspladsen er store ord - og nok lettere at snakke om end at gøre. Men helt konkret benytter jeg mig af en lang række værktøjer, der giver den enkelte mulighed for at bidrage med sin viden. Er du nysgerrig omkring hvilke værktøjer det er? Så skriv til mig her, på mbinzer.com eller i en facebook streng. God læsning.

image.jpg