Dårlig ledelse.....

Dårlig ledelse skræmmer folk væk fra en arbejdsplads og gør at der bliver gennemtræk med stor udskiftning, hvilket både påvirker kvaliteten i arbejdet OG stemningen på arbejdspladsen. Jeg har en gang prøvet at arbejde på en sådan arbejdsplads, men det var heldigvis kun kortvarigt, førend jeg søgte nye græsgange. Dårlige ledere betyder som regel både dårlig medarbejdertilfredshed og dårlige resultater. Faktisk så er der beviseligt en klar sammenhæng mellem dårlig ledelse og dårlige resultater, at det er en af de vigtigste opgaver for en topledelse, at sikre god temperatur i virksomheden ved bl.a at sætte fokus på arbejdsmiljøet og luge ud i de dårlige ledere. Livet er simpelthen for kort til at trække afsted med ledere, der ikke kan få mennesker til at samarbejde gennem tillid. Jeg tror på at det er en af de allervigtigste opgaver for enhver leder og ledelsesteam. 

Har du oplevet dårlig ledelse på din arbejdsplads? Vel, hvad har du tænkt dig at gøre ved det

Jeg ville kigge med alvor på enhver virksomhed/arbejdsplads, hvor den gennemsnitlige anciennitet er meget lav (under to år) - og medarbejdertilfredsheden tilsvarende er lav (under 70 på en Ennova skala, der bruges meget i Europa). Disse to indikationer er en form for temperaturmåler, som ALLE ledelser bør se sig selv i lyset af!

Hvad synes du ? Synes du også at livet er for kort til dårlige ledere?  

I en senere blog vil jeg forsøge at beskrive hvad jeg opfatter som god ledelse. 

image.jpg