Kultur & strategi med Børsen

Idag har været en sjov dag. Jeg var inviteret til at holde et indlæg for en lang række danske erhvervsledere på et Børsen arrangement i København med temaet kultur og strategiudvikling. Kogt helt ind til benet, så er mit budskab at det ikke giver mening at lave en strategi (læs plan) uden at tage hensyn til den kultur, der er i virksomheden eller organisationen. Kultur spiser strategi til frokost (Peter Drucker citat), så derfor har jeg lagt enormt stor vægt på først at forstå kulturen i TELE-POST- for så at kunne forklare HVAD jeg vil ændre. For vi mennesker er så viseligt indrettet, at vi dybest set ikke kan lide forandringer, medmindre vi forstår HVORFOR. Ergo skal du som leder kunne forklare hvorfor du vil ændre noget - ellers giver det ikke mening. Der er mange meninger om dette emne, men jeg har en fundamental tro på at hvis man er ærlig, hårdtarbejdende, kommunikerende og har en klar retning, så er der også flere der tager positivt imod forandringer. 

Hvad synes du? Kan du lide forandringer du ikke kan forstå? 

image.jpg