Politisk neutral - er det muligt? #glpol & #qin14

Dette er en mere personlig blog om mit politiske ståsted, da jeg har fået mange opfordringer til at gå ind i politik - eller folk har spekuleret om hvor jeg står politisk, og udnævnt mig til at være ditten eller datten.

Jeg vil gerne slå helt fast: jeg er HVERKEN ELLER - det ene eller det andet parti. 

Jeg er noget så atypisk som et meget politisk engageret menneske uden fast tilholdssted. Jeg bedømmer hvert parti - og hver politiker på HVAD de står for, HVORDAN de vil gennemføre det - og HVORFOR. Og så kigger jeg mere og mere på om der er sammenhæng mellem alle de budskaber partierne og politikerne lukker ud - og det de leverer. 

Personligt er jeg optaget af at vores land får et nyt Inatsisartut, der forstår den alvor vi står overfor med skrantende økonomi, en katastrofal ulighed, manglende nye erhvervsmuligheder, et haltende uddannelsessystem og ikke mindst en sørgelig social byrde med en stor marginaliseret gruppe. DET er udfordringer for både du og jeg, der gerne skulle løses af en BRED koalition mellem FLERE partier. 

Mit håb er at centrale politikere forstår alvoren - og virkelig lægger sig i selen for at indgå kompromisser og langsigtede forlig om større reformer på socialområdet, det økonomiske område, fiskeriområdet samt uddannelsesområdet. Der er behov for et Inatsisartut med stor grad af ansvarlighed, integritet og samarbejdsvilje - og så er jeg faktisk ikke så optaget af HVEM der sidder for bordenden. Bare de har ovenstående kvaliteter. 

Så jeg vil udfordre partilederne for ALLE partier til at tænke i fællesskab, i løsninger og i ansvarlighed. 

At jeg så er både rød, gul, grøn, blå og måske især orange, det er nok mindre vigtigt. Så nej, jeg er hverken IA'er, Siumut'er, Demokrat, Naleraq'er, Partii Inuit eller Atassut. Jeg er mig selv - og vælger at holde ALLE vores fremtidige politikere i ørene, hvis de ikke leverer hvad de lover. Er du med på dette?