Integritet er essentiel

Har du tænkt over hvad dit ETHOS betyder for hvilke ting du kan i forhold til dine venner, arbejdskolleger og i det hele taget dine omgivelser?  ETHOS-begrebet kommer fra det gamle Grækenland - og kan vel bedst betegnes som en kombination af dit omdømme og din fejlkvote. Altså den samlede sum af handlinger dine omgivelser kan tilgive dig for.

Jeg tror på at integritet er et vigtigt parameter for hvordan dit ethos opfattes. Om folk stoler på det du siger - og om du har en evne til at erkende fejl, som uundgåeligt sker. Jeg kender flere mennesker, der IKKE er ledere, men som har et KÆMPE ethos. En række mennesker, der besidder uformel magt i en organisation, vennekreds eller på en arbejdsplads. Folk der gennem sin tilstedeværelse og personlige væremåde bare kan få folk med sig. Kender du sådan nogle mennesker? Det gør du højst sandsynligt. 

For mig er lederskab IKKE knyttet til hvilken magt - eller hvilken position du har. Jeg tror på at vi i udgangspunkt ALLE er lige - og at de bedste argumenter og rationaler har behov for at komme frem i lyset. Så kan det godt være at alting ikke kan bestemmes i plenum, men meget ofte kommer der væsentlige bidrag fra en uventet kant, hvis du er åben overfor det.  

Er du interesseret i at høre mere om ETHOS, LOGOS og PATOS? Så kommenter lige her på bloggen. 

image.jpg