Frivilligt arbejde #frivillighed

Det er LIMEN i samfundet - at være frivillig. Dugnad kalder nordmændene det - og de fleste af os har prøvet det. Det at hjælpe andre mennesker UDEN at få penge for det - eller forvente at få noget retur. Men det at hjælpe en sag, en organisation eller andre mennesker uden at du behøver at tænke over what's in it for me. Det at give noget af sig selv og bare føle at det er rigtigt. Kender du følelsen?

Jeg hører fra flere og flere organisationer og foreninger, at det bliver vanskeligere og vanskeligere at skaffe frivillige til at arrangere, organisere og samle penge ind. Omvendt er jeg så positivt overrasket over at se alle de mennesker, der ER engageret i en eller anden form for frivilligt arbejde. Er du selv engageret i frivilligt arbejde? Så skriv bare EN linje her på bloggen om hvad det er du er med i - skolebestyrelse, sportsforening, strikkeklub, bingoarrangement eller kor. 

Faktisk er det en af de ting, som jeg altid spørger ind til ved ansættelse - uanset om det er til en lederstilling, en elevplads eller almindeligt kontor/funktionærrbejde. Hvilke aktiviteter er du engageret i ved siden af dit arbejdsliv? Og hvorfor?

Jo, fordi at det som regel er mere HELE mennesker, hvis man er engageret i samfundet, idræts/kulturlivet eller en NGO (børneorganisationerne, miljø, spejder eller andre). Kort sagt, så vurderer jeg frivilligt arbejde på linje med uddannelsesbaggrund, fritidsinteresser og erfaring fra arbejdslivet. Nogle af de sejeste kolleger, som jeg har arbejdet sammen med har haft en solid baggrund fra frivilligt arbejde, og de har samtidig været meget optaget af at skabe fælles holdånd, sammenhængskraft og motiverende arbejdsmiljø. Kort sagt: gode kolleger. 

Idag har jeg tilbragt et par timer sammen med en række af de personer, der bliver centrale i forhold til at arrangere Arctic Winter Games 2016. Mit håb er at dette vil få FLERE til at blive frivillige, og at såvel idrætten som kulturlivet til at få lettere ved at rekruttere frivillige i fremtiden. For uden frivilligt arbejde - ikke et specielt sjovt samfund at bo i.

Hvad er din erfaring med frivilligt arbejde? 

 

image.jpg