Den sovende bjørn #stilstand #goingnowhere

Hvor skal vi hen nu? På mandag offentliggøres Økonomisk Råds rapport over Grønlands økonomiske tilstand. På forhånd kan jeg ikke tænke mig andet end det bliver dyster læsning og en efterspørgsel efter reformer. Men mon ikke retorikken bliver skruet noget op denne gang, fordi der netop IKKE lægges op til reformer i Finansloven.

Som samfundsengageret borger så bliver jeg ked af det, når jeg ser på at alting går nedad bakke - og det kniber med optimismen i forhold til virksomhedernes udvikling og indtjening kombineret med manglende vilje til at foretage de nødvendige reformer på skatte- og velfærdsområdet, uddannelsesområdet, børneområdet og socialområdet. 

Jeg tror på at der ER en fremtid for os borgere i Grønland. Jeg er overbevist om at vi har så mange menneskelige ressourcer her i landet, at vi kan skabe et fantastisk samfund - hvis vi står sammen i en fælles retning. Så hvad skal der til for at det politiske fnidder forsvinder og vi finder løsninger sammen? 

Hmmm, en tanke der er værd at forfølge.  

Hvad med at vi tænker helt udenfor den normale fodboldbane med Inatsisartut, Naalakkersuisut, de politiske partier og en handlingslammet administration i Selvstyret? 

Hvad med at vi tænker i ressourcer og muligheder? Hvad med om vi tænker over hvilke ressourcepersoner, der skal samles rundt om et bord for at finde de løsninger, der skal få os ud af en stagnerende økonomi og skabe vækst? DET LANGE SEJE TRÆK, som er et af scenarierne for at skabe vækst hedder. 

Det kræver først og fremmest at mange centrale aktører lægger deres ego udenfor døren - og KUN tænker på hvad der er godt for Grønland på den LANGE bane. Altså fælles løsninger, hvor der er behov for at gøre ting anderledes, fordi vi ellers kører i grøften.  

Det er alvor nu. Vores børns fremtid er på spil - og hvis vi ikke fortsat skal leve af et stadigt synkende bloktilskud, så SKAL vi stå sammen. Vil du være med? Og hvad synes du vi skal starte med? 

 

image.jpg