Unge iværksættere

Mødtes med en helt vild cool type idag, som er ung iværksætter i Grønland. Totalt inspirerende. Ikke mange spærrer i hovedet og fuld af gå på mod. Det kan jeg lide - og det gør mig optimisk for fremtiden, hvis du og jeg kan bidrage til at flere af hans slags kommer frem og får muligheder. Der skal ikke så meget til. Ofte hører jeg meget om strukturelle problemer, manglende muligheder, manglende tradition for iværksætteri og manglende finansiering. Altsammen noget der godt kan løses med relativt enkle metoder, måske med undtagelse af at skaffe risikovillig kapital. 

Det der er et stort behov for er totalt gå-på mod, som ham jeg mødtes med idag. Fanden-i-voldskhed, og en ambition om at gøre ting på sin måde. Det kendetegner iværksættere. Lysten, evnen og ikke mindst VILJEN til at gøre det der skal til. Jeg har været så heldig at mødes med rigtigt mange ivæksættere de seneste 4-5 år, og næsten alle har haft et kæmpemæssigt DRIVE, der gør at de lykkes. Måske ikke i første forsøg, men så i andet, tredje eller fjerde forsøg.  

Og er de seje - oh yes, de er seje. Så støt dem og lad os sammen bryde vores grønlandske jantelov.

image.jpg