Piumassuseq nukiuvoq - your will is your strength

Vi er så heldige at komme fra en rig kultur, hvor der har været tradition for at kæmpe hårdt i livet for at kunne forsøge vores familie. Vi har stolte fangst- og fiskeritraditioner, hvor de stærke har hjulpet de svage. 

Med andre ord har vi ALLE de kulturelle forudsætninger for at stille krav til os selv og hinanden. Du og jeg kan hvad vi vil - piumassuseq nukiuvoq - viljen er styrke. Så hvis vi VIL, så kan vi også. 

Jeg synes at vi skal finde viljen frem igen, og stoppe med at synes synd på os selv og være i en offerrolle. Du og jeg afgør selv hvordan vores samfund bliver fremadrettet. Vi vælger selv vores politikere, vi vælger selv hvad vi bruger tiden til i vores fritid og vi bestemmer selv hvordan vi opdrager vores børn - og her ligger måske en af nøglerne til at lykkes med at udvikle samfundet i rigtig retning. Stil krav til dig selv, dine børn, dine venner og dine arbejdskolleger. Sammen er vi stærke - hvis vi vil. Og fordi vi kun er 56.000 mennesker i Kalaallit Nunaat, så er vi afhængige af hinanden. Jeg er afhængig af dig og du er afhængig af mig. 

Hvad synes du? Kan du leve op til Piumassuseq Nukiuvoq? Og hvad vil det kræve af dig og mig?

image.jpg