Totalt inspirerende.......

Et besøg på Campus Kujalleq med debat og udfordrende dialogen har givet mig fornyet energi. Ja, faktisk optankning af energi. At mødes med unge mennesker, der har lys i øjnene og visioner for vores lands udvikling, er enormt inspirerende. Det tog ikke mange sekunder før diskussionen kom igang  og spørgsmål fløj gennem luften. Vores unge VIL noget med samfundets udvikling, de vil bidrage, de har håb, de vil ændre ting og de vil gøre en forskel. 
Jeg opfordrer DIG til at bidrage i debatten om hvilket samfund DU gerne vil have om 20 år. Hvilke ting vil DU gerne være med til at ændre gennem dit personlige engagement. Altså ikke hvad politikerne, embedsfolket, erhvervslivet og organisationerne skal ændre, men hvad DU selv vil være med til at ændre. Det personlige ansvar bliver for mig meget tydeligt, når jeg mødes med unge mennesker, fordi de energien til at ændre - og ikke bare vente på at andre skal ændre.
De unge vil have billigere og bedre adgang til internettet. Ja, det betragter det næsten som en menneskeret - og en del af deres socialisering sker netop via sociale medier. Så jeg vil personligt arbejde for at sænke priserne på internet i Grønland. Og så vil jeg arbejde på at kunne åbne endnu mere op for søkablet - og få flere borgere i Grønland på søkablet gennem en udvidelse nordover. Men lidt mere jordnært, så vil jeg personligt sørge for at komme rundt på andre uddannelsesinstitutioner for at have en dialog med de unge om hvilket samfund de vil have 20 år frem - og hvad de personligt vil arbejde for at nå dertil.