AWG2016 - #sammenhængskraft

Vores land mangler penge og kommunerne slås indbyrdes om udligning. Hvorfor skal vi så bruge så mange penge på Arctic Winter Games? Det er et spørgsmål som er kommet mere og mere frem i medierne.

Jeg har et bud på det spørgsmål!  

HVIS det var at vi idag skulle tage stilling til AWG2016, så er jeg enig i at det ikke ville være en god ide. Men det er jo ikke tilfældet. Vi HAR taget stilling til at Nuuk er værtsby for dette ungdomsevent i 2016, så beslutningen kan ikke omgøres.  

Nu handler det om at få det MAKSIMALE udbytte ud af alle de mange millioner vi skal bruge til eventet. Og især have fokus på at få en langsigtet effekt af alle millionerne.  

Hvordan det spørger du måske? Det varer jo "kun" en uge! 

Jo, en af de helt store ting vi slider med som samfund idag er vores sammenhængskraft og kompetencer. Så hvorfor ikke slå to fluer i et smæk og bruge AWG2016 til at løfte begge dele til et nyt og højere niveau.  

Jeg kan huske hvilken energi AWG2002 udløste i samfundet. Stolthed over at vi kunne arrangere et så stort event. Effekten ved at ALLE borgere kunne være frivillige, tilskuere eller bidragsydere. Den største effekt kommer ved den LIM i samfundet et sådant event udgør. Her er der ikke forskel på race, køn, sprog eller alder. Alle kan bidrage, og du får skabt en masse netværk på tværs af aldersgrupper, sociale skel og arbejdspladser (offentlig/privat). Udfordringen er at sætte det i system, så vi får det maksimale ud af AWG2016. Og det er jeg sikker på at Maliina Abelsen og hendes team er i stand til i AWG sekretariatet.  

Så til kritikerne af AWG2016 siger jeg: eventet er besluttet og der er ingen vej tilbage. Så op på hesten og medvirk til at arrangementet bliver en success.  Og til dem der er begejstrede siger jeg: sørg for at inkluder alle omkring dig - og skab ringe i vandet. Den varige effekt i samfundet kommer via en øget SAMMENHÆNGSKRAFT.

image.jpg