Energiregnskab på et personligt niveau

Jeg har tidligere skrevet om energiregnskab her på bloggen (kig under inspiration, men har fået flere opfordringer til at uddybe hvordan du selv kan gå frem.

Som med de fleste ting her i livet, så må du tage udgangspunkt i dig selv og din intuitive viden om dine egne værdier og handlemønstre. 

Prøv at sæt dig ned og beskriv på et stykke papir fem konkrete hændelser fra dit arbejdsliv og fem konkrete hændelser i dit private liv, hvor du fik helt vildt god energi. Situationer, hvor du følte at energien boblede ud af dig bagefter. Men gør det helt igennem konkret, så selv en udenforstående ikke ville være i tvivl. Når du har gjort det, så sæt dig og find den røde tråd i hvad der giver dig energi på det personlige plan. Det kan være to-tre samlende begreber, der bare tydeliggør hvad der giver dig energi og gå-på mod.

Herefter gør det samme - bare med omvendt fortegn. Find fem situationer på dit arbejde, hvor du helt tydeligt MISTEDE din energi. Hvor du blev ked af det, sur, tvær eller bare opgivende. Og gør det samme med fem situationer fra dit privatliv. Og til sidst find den eller de røde tråde, der viser præcis hvad der gør at du mister din energi. 

Hvad fortæller det dig?  

Kan du se en sammenhæng i de ting, der henholdsvis giver dig energi og dræner din energi? 

Og hvis du kan - er du så nysgerrig på hvordan du kan bruge denne viden til at komme videre? 

Ok, her er et tips: tænk dig tilbage i situationerne. Igen - gør det systematisk for alle de 5 x 4 situationer du har beskrevet. Og sæt så ord på HVAD du kunne have sagt ELLER HVORDAN du kunne have reageret i de pågældende situationer. Ikke i bagklogsskabens klare lys, men hvordan du NÆSTE GANG vil reagere, når du kommer i en tilsvarende situation. Dette er bevidstgørelse af dine egne reaktionsmønstre - og på den måde kan du ændre adfærd, hvis du vil/tør. Tør du? Og er du interesseret i flere tips i samme boldgade?

Så skriv her på bloggen, så andre også kan bidrage med deres input!  Husk at du bliver kun god til dette, hvis du træner på det!

image.jpg